Lärarutbildningar i Yoga Nidra

YOGA NIDRA

Utbildningar på svenska
Huvudlärare: Johanna Alvin & Jennie Wadsten Sharma

Steg 1-utbildningen ger dig ett diplom som certifierad Yoga Nidra-lärare

Vill du lära dig mer om Yoga Nidra?

Vi erbjuder kurser och lärarutbildningar som passar både om du är yogalärare eller om du bara vill få mer kunskap och inspiration för din egen skull. Yoga nidra kan bland annat minska stress och oro, stärka din kreativitet och självmedkänsla, och ge bättre sömn. 

Vi i lärarteamet har i genomsnitt 20 – 25 års erfarenhet av att jobba heltid med yoga. Genom åren har vi samlat på oss mängder med kunskap och erfarenheter som vi har sammanställt i kurserna och vi ser fram emot att få dela det med dig.    (Hittills har över 1700 deltagare från hela världen gått vår Yoga Nidra-utbildning – så du är i trygga händer.)

Alla våra utbildningar är godkända av Yoga Alliance och ger dig ett diplom (Certified Yoga Nidra Teacher) som du kan använda både i Sverige och internationellt. 

Utbildningar online

Yoga nidra steg 1

ONLINE
6 - 8 SEPT 2024

Yoga nidra steg 1

ONLINE
VÅREN 2025

Utbildningar i Stockholm & på Asia Spa, Varberg

Yoga nidra steg 1

STOCKHOLM
11 - 13 OKT 2024

ASIA SPA VARBERG
29 NOV - 1 DEC 2024

Info & pris

Klicka på bilderna med kursdatum här ovanför för mer info

“Jag är så tacksam för att jag anmälde mig till den här utbildningen! Jag kände mig trygg från första mejlkontakt, och utbildningen var mycket välplanerad, den varvades med teori, egen praktik, diskussioner och underbar Yoga Nidra.
 Kunskapen om Yoga Nidra känns viktig speciellt i dagens samhälle.  Jag fick en påfyllning av kunskap, härlig skön energi och samtidigt återhämtning under dessa dagar – och jag känner mig så peppad att ha klasser i Yoga Nidra!
– Maria   

Du kommer att få:

Vem kan delta?

Alla är varmt välkomna. Du kan välja att gå utbildningen antingen som yogalärare eller helt för din egen skull.
Vi får gång på gång så fin feedback efter kursen:
“Jag känner mig så utvilad: som om jag har varit på ett retreat!” och många deltagare kommer tillbaka år efter år och repeterar kursen “bara för att få vila, träffa lärarna igen och få mer inspiration”. Så fint! 

1) Yogalärare:
Vi rekommenderar att du har gått en 200-timmarsutbildning (valfri inriktning) – men det är inte obligatoriskt. Meddela oss om du inte har gått det så går vi tillsammans igenom vad du har för andra erfarenheter och hur vi kan stötta dig på bästa sätt. 

Syftet är att ge dig fler verktyg; för att kunna erbjuda fler klasser, nå ut till fler deltagare och för att skapa variation i klasserna som du redan har: lägg tex in en yoga nidra istället för en savasana efter en klass i yinyoga, eller dynamisk yoga. Det fiffiga med yoga nidra är att deltagarna inte behöver byta om, så det fungerar även utmärkt att erbjuda gentemot företag: 30 minuters lunch-nidra är ett bra koncept och vi hjälper dig gärna med att skapa ett upplägg. 

Utbildningen har ett grundupplägg på 30 timmar, och utöver detta har vi 10 timmar av valfritt innehåll (allt enligt Yoga Alliances kriterier) som kan lägga till efter utbildningen om du vill utforska Yoga Nidra ytterligare. De extra timmarna görs i form av en extra hemläxa, med stöd från oss. 

2) För din egen skull
Du kan också gå utbildningen om du inte är yogalärare och helt enkelt bara vill lära dig mer om yoga nidra: hur det fungerar och hur du kan använda det i vardagen. Då hoppar du över hemläxan och undervisningsövningarna, vilket innebär att du inte får ett diplom – men om du senare skulle ångra dig och VILL få ett diplom så kan du enkelt komplettera dessa moment tillsammans med en annan grupp. Att gå om utbildningen är gratis; vi tar bara ut 500 kr i administrationsavgift!

 
Huvudlärare

 
 • Jennie Wadsten Sharma
  Jennie kommer att guida dig genom utbildningen med värme, omtänksamhet och humor. Jennie finns även tillgänglig innan och efter utbildningen, så om frågor dyker upp tex när du har klasser framöver så hjälper hon dig gärna per mejl.
  Läs mer om Jennie här. 

  Johanna Alvin har tidigare drivit studio och jobbar med yogautbildningar, kurser, community och mentorskap. 
  Läs mer om Johanna här. 

  Jennie & Johanna finns även tillgängliga innan och efter utbildningen, så om frågor dyker upp tex när du har klasser framöver så hjälper de dig gärna per mejl. 
 

Kursinnehåll

Kursmaterial

Kursmanual 
Du kommer att få en yoga nidra-manual (101 sidor tjock!) helt på svenska vid kursstart.  
Obs: Kursmanualen är upphovsrättsskyddad och får inte kopieras eller delas. 

Hemläxa
Du kommer att få i uppgift att utöva yoga nidra 4 – 5 gånger innan kursstart och skriva ner dina reflektioner. Syftet är att komma igång med att utöva nidra hemma – inte att prestera något. Vi får ofta feedbacken “världens bästa läxa!” 🙂 

Det blir inga prov; varken skriftliga eller muntliga. Utbildningen är pedagogiskt upplagd med en kombination av teori och övningar och syftet är att du både ska få kunskap och inspiration. 

Stipendium

Vill du jättegärna gå utbildningen men har inte råd?
Det är viktigt för oss att pengar inte ska sätta käppar i hjulet för det man drömmer om att göra – så vi erbjuder tre platser med 50 % rabatt på ordinarie pris och kostnadsfri delbetalning. Kontakta oss om du vill ansöka om ett stipendium. 

Repetition 
Har du redan gått en yoga nidra-kurs med oss? 
Då är du varmt välkommen att repetera kursen för ett kraftigt reducerat pris (studio) eller för bara 650 kr (online)! Mer info 

Fler kurser och workshops

Vi erbjuder även fördjupningskurser och workshops: 

– Yoga nidra steg 2
– Författa yoga nidra-manus
– Yoga nidra & psykisk ohälsa
– Yoga nidra & självmedkänsla
– Yoga nidra & klimakteriet
– Yoga nidra & Yin yoga
– Yoga nidra & känslor 
– Yoga nidra & hjärnan

Yoga Nidra certification badge
yoga alliance