Lärarutbildning i Yoga Nidra

YOGA NIDRA

Online 22 - 24 mars 2024
Johanna Alvin & Jennie Wadsten
I priset ingår även ett webinar med Josefin Wikström!

FULLBOKAD!

Nästa kurstillfälle är 6 - 8 september 2024.

Känns september för långt fram i tiden? Vi har yoga nidra-workshops innan dess! 

“Jag kan varmt rekommendera utbildningen. Trots att vi genomförde den online så lyckades Jennie, Johanna och Josefin skapa ett varmt, öppet, inkluderande och energifyllt space där de bjöd på massor av teoretisk kunskap, praktik och inspiration samt frikostigt delade med sig av sina egna erfarenheter. Jag ser fram emot att få använda alla nya kunskaper i både mitt eget utövande och när jag undervisar. Stort tack för fantastiska tre dagar tillsammans!”
– Emma A

“Wow! Vilken fantastiskt givande utbildning! Mycket engagemang och generöst material från kursledarna. Jag är så glad att jag valde att investera i denna onlineutbildning. Rekommenderas varmt.”
– Jenny S

Vill du bli Certifierad Yoga Nidra-lärare?
…eller helt enkelt bara lära dig mer om Yoga Nidra och hur du kan använda det i vardagen? 

Varmt välkommen till en inspirerande Yoga Nidra-kurs online, på svenska! Kursen ges via Zoom och det finns gott om tid för att ställa frågor, och du kommer att få stöd och pepp från lärarna både före, under och efter utbildningen. 

Vi i lärarteamet har i genomsnitt 20 – 25 års erfarenhet av att jobba heltid med yoga, och över 1700 deltagare från hela världen har gått vår Yoga Nidra-kurs. Genom åren har vi samlat på oss mängder med kunskap och erfarenheter som vi har sammanställt i den här kursen och i en tjock kursmanual och vi ser fram emot att få dela den med dig.  ♡

Utbildningen ger dig:

Plats

Online – var du vill!
Vi har under åren haft deltagare från hela världen och de har suttit i trädgårdar, parker, sommarstugor, i en mysig soffa i vardagsrummet, i tvättstugan bland strykjärn och tvätthögar, på bryggor… Du är varmt välkommen oavsett var du befinner dig: det enda som krävs är en internetuppkoppling! 

(Vi har även kurser i Stockholm, Varberg och London.) 

 

 

Vem kan delta?

Alla är varmt välkomna. Du kan välja att gå utbildningen antingen som yogalärare eller helt för din egen skull.


1) Yogalärare:

Vi rekommenderar att du har gått en 200-timmarsutbildning (valfri inriktning) – men det är inte obligatoriskt. (Om du inte har gått en 200-timmarsutbildning: meddela oss vid anmälan så går vi tillsammans igenom vad du har för andra erfarenheter och hur vi kan stötta dig under Yoga Nidra-utbildningen på bästa sätt.) 

Syftet med utbildningen är att ge dig fler verktyg: för att kunna erbjuda fler klasser, nå ut till fler deltagare och för att skapa variation i klasserna som du redan har: lägg tex in en Yoga Nidra istället för en Shavasana efter en klass i yinyoga, eller dynamisk yoga. Det fiffiga med Yoga Nidra är att deltagarna inte behöver byta om, så det fungerar även utmärkt att erbjuda på tex företag! 30 minuters lunch-nidra-klasser är ett populärt koncept och vi hjälper dig gärna med att skapa ett upplägg. 

Utbildningen har ett grundupplägg på 30 timmar, och utöver detta har vi 10 timmar av valfritt innehåll (allt enligt Yoga Alliances kriterier) som du kan lägga till efter utbildningen om du vill utforska Yoga Nidra ytterligare. De extra timmarna görs i form av självstudier på egen hand och i egen takt, med stöd från oss. 


2) För din egen skull

Du kan också gå utbildningen om du inte är yogalärare och helt enkelt bara vill lära dig mer om Yoga Nidra: hur det fungerar och hur du kan använda det i vardagen. Då hoppar du över hemläxan och undervisningsövningarna, och det innebär att du inte får ett diplom – men .
Om du senare skulle ångra dig och VILL få ett diplom så kan du enkelt komplettera dessa moment tillsammans med en annan grupp. Att gå om utbildningen eller repetera moment är nästan gratis; vi tar bara ut en administrationsavgift!

 

 

Lärare

Jennie Wadsten, svensk men även bosatt i Indien. Hon har snart 20 års erfarenhet av att utbilda inom yoga och kommer att guida dig genom utbildningen med värme, omtänksamhet och humor. 
Läs mer om Jennie här. 

 

– Johanna Alvin har tidigare drivit studio och jobbar med yogautbildningar, kurser, community och mentorskap. 


Läs mer om Johanna här. 

 

Jennie & Johanna finns även tillgängliga innan och efter utbildningen, så om frågor dyker upp tex när du har klasser framöver så hjälper de dig gärna per mejl. 
 

Kursinnehåll

Bonus: webinar

Yoga Nidra & psykisk ohälsa

Vi vill ge dig möjlighet att lära dig mer om hur yoga nidra kan hjälpa vid psykisk ohälsa och bjuder därför in dig till Josefin Wikströms fantastiska webinar.
Online 18 november 2024. (Webinaret spelas in om du inte har möjlighet att medverka i realtid.)

Värde: 590 kr. 

Obs! Erbjudandet gäller endast vid bokning av vår yoga nidra-utbildning online 22 – 24 mars 2024

Ingen separat anmälan till webinaret behövs: du kommer att få en zoom-länk i samband med kursen. 

Kursmaterial

Kursmanual 
Två dagar innan kursstart kommer du att få en manual (108 sidor) som en pdf. Om du även föredrar en manual i pappersformat, så går det att köpa till självkostnadspris:
Klicka här för mer info
Obs: Kursmanualen är upphovsrättsskyddad och får inte kopieras eller delas. 


Hemläxa

Du kommer att få i uppgift att utöva yoga nidra 4 – 5 gånger innan kursstart och skriva ner dina reflektioner. Syftet är att komma igång med (eller komma tillbaka till) att utöva Yoga Nidra för sin egen skull – så läxan innebär ingen prestation på något sätt. Vi får ofta feedbacken “världens bästa läxa!” 🙂 
Det blir inga test; varken skriftliga eller muntliga. Utbildningen är pedagogiskt upplagd med en kombination av teori och övningar och syftet är att du både ska få kunskap och inspiration. 

Anmälan

  1. Fyll i anmälningsformuläret.
  2. Vi återkommer med en faktura.
    Delbetalning kan ordnas utan extra kostnad. Meddela oss vid bokning så lägger vi upp en betalningsplan som fungerar bra för dig. (Kursdiplomet skickas ut när full betalning har kommit oss tillhanda.)
  3. Efter kursens slutförande får du ett diplom i pdf-format, 30 timmar, Yoga Alliance (RYS 300, Yoga Shala & Yoga Treat) Kursen är även registrerad hos Yoga Alliance Professionals (UK)
  4. Därefter kan du om du vill även göra en extra hemläxa på 10 timmar varvid du får ett till diplom. Notera att den extra hemläxan är helt frivillig. 

Datum

Fredag 22 – söndag 24 mars 2024
9.00 – 17.30 (svensk tid)
…inklusive många raster och Yoga Nidra-klasser, så vi kommer inte att sitta vid en skärm hela dagarna. 🙂  
Om du har klasser eller av andra anledningar behöver smita ifrån en stund ibland så är det inget problem. Bara meddela oss innan. 

Kan du inte gå kursen i mars? Kika här för fler kursdatum! 

Pris

5900 kr (inkl moms 25 %)

Möjlighet till delbetalning finns.

 

Vill du väldigt gärna gå kursen men har inte råd just nu? Det är viktigt för oss att våra kurser ska vara tillgängliga för alla, oavsett ekonomisk situation – så vi erbjuder tre stipendier: 50 % rabatt på ordinarie pris. (Totalt pris för hela kursen: 2950 kr) Kontakta oss för mer info. 

yoga nidra

Villkor för Yoga Nidra online 22 - 24 mars 2024

Vi vet att oförutsedda händelser ibland sker i livet och vi försöker alltid att göra vårt bästa för att hållbart möta varje individ. 

Vid avbokning senast 22 februari 2024 

– Halva kursbeloppet återbetalas till dig.
– Halva kursbeloppet får du tillgodo och det kan användas vid ett senare datum. Du har fem år på dig att gå en annan kurs – och om du hellre vill byta till en helt annan kurs (tex yin) eller överlåta din plats till en vän så går det också bra. 

Vid avbokning 23 februari eller senare
Vid avbokning senare än en månad innan kursstart går det tyvärr inte att flytta ditt deltagande till ett annat datum och ingen återbetalning görs. Du kan överlåta din plats till en vän. 

Eftersom deltagarantalet är begränsat kan vi tyvärr inte göra några undantag förutom följande: 
– Avbokning pga sjukdom: endast vid uppvisande av läkarintyg. 

YogaLeelas fullständiga villkor hittar du här

Notera även att om du köper kursen i egenskap av privatperson kan avbokning göras inom två veckor från bokning  (enligt Lagen om distansavtal) – varvid fullt belopp återbetalas

Yoga Nidra certification badge

Fler yoga nidra-utbildningar & workshops

Vi erbjuder även följande:

Utbildningar: 

– Yoga nidra steg 2
– Yoga nidra för barn 

Workshops: 

– Författa yoga nidra-manus 
– Yoga nidra och psykisk ohälsa 
– Yoga nidra & självmedkänsla
– Yoga nidra & klimakteriet
– Yoga nidra & Yin yoga
– Yoga nidra & känslor 
– Yoga nidra & hjärnan