I work with Jennie in her capacity as a fellow member of a yoga teacher training staff and in her capacity as manager of Brahmani yoga drop in center. Her knowledge of yoga and anatomy are both outstanding as is her ability to make sure everything is in organized for fellow teachers. She has posted before on facebook that she is having an angry day (born I expect from the frustrations of trying to organize something in India) but I must attest I have never seen this in real life, only a fun and happy person that is a pleasure to be part of a team with.
Stuart Girling, UK/India, Founder of Loveyogaanatomy.com

…och sen föll jag in på en Viryaklass för Jennie. Ni som har gått en klass för henne förstår vad jag menar när jag säger att hon riktigt sprudlade, som en pulserande sol av positiv energi längst fram i yogasalen. Jag kände mig gladare bara av att komma in i rummet! Och med knäppa skämt och en uppfriskande ton guidade hon oss genom en viryaklass med fart och fläkt, fast ändå med noggranna teknik-instruktioner och med omtanke. Och skön, nedvarvande avslappning på slutet. På den tiden hade hon också en glittrande bindi-piercing fasthäftad i pannan, och tillsammans med sina ”bara några stycken”-dread locks och bruna toner såg hon ut som att hon nyss rymt från Anjuna Beach i Goa (vilket förmodligen också var fallet)…

Kanske speciellt efter att jag flyttat in så har hon kommit att bli som en mentor för mig inom yogavärlden. När jag frågade henne bekymrat någon gång om hon kan någonting om axlar, så utbrast hon “Du, jag VURMAR för axlar!”. När jag kommer med knepiga frågor kring yoga, filosofi eller livet svarar hon alltid på ett upplyftande och pedagogiskt sätt. Och ibland, när jag sitter och tjurar framför min dator med massa mail eller uppsatser som kan lämnas in, kan hon fråga: “Tre saker som du är tacksam över just nu?” Läs hela inlägget här: Jennie Wadsten – en kärleksförklaring

Elina Moestam, Sweden, My Lotus Heart Yoga
“Having worked for Jennie at Brahmani Yoga I’ve witnessed what an incredibly committed teacher she is. Yoga is her life and her experience and love of the practice flows though to each and every one of her students. She is a naturally warm-hearted woman who is devoted to developing her personal practice and teaching. I would highly recommend her to yoga students of all levels.”
Sam Lacey, UK/India, Relax.Restore.Revive
Within the last 3 seasons in Goa I attended many classes at Brahmani in Anjuna which were all very good for me. Especialy I can highly recommend Jennie Wadsten’s classes. As a Yoga teacher (and manager of Brahmani as well) she is simply complete with the entire qualities a teacher should show. Such are the ability of creating an atmosphere of love and safety, a talent to encourage and motivate without giving the feeling of pushing or expecting. She got all these teaching skills of clear explanations and alignments and a sensitivity in adjustments when needed and wanted. And: What a smile! I thank Jennie for these beautiful hours which I will repeat and repeat again.
Orlando R. Leykauf, Germany/India, Yoga teacher
En klass med Jennie är en upplevelse. Hon tar emot sina elever med varmt leende och leder var och en på en resa genom utmaningar, skratt och reflektion. Hennes medkänsla är konstant närvarande, och den sköna humorn balanseras fint med tydlighet, kreativitet och djup kunskap om kroppen och sinnet. Jennie är en ljuvlig lärare och förtroendeingivande guide med stort hjärta och gedigen kompetens. Varje tillfälle med henne, vare sig på yogamattan eller vid en kopp te, är en härlig, givande upptäcktsfärd.
Alexandra Kambler, Sweden, Dharmayoga
Att yoga för Jennie är att bemötas med total uppmärksamhet och omsorg. Både som van och ovan utövare får man precis det stöd man behöver, när man behöver det. Hon har en fantastisk förmåga att känna in hur din kropp mår just idag och vad den behöver i form av justering och instruktioner. hon instruerar också positioner och övningar som vi i vår västerländska kontorsvardag behöver som bäst och ofta inte har en aning om, samtidigt som hon knyter an till sina egna erfarenheter i den vägen och förstår hur jobbigt det är. Resultatet blir alltid en sympatisk och igenkännande klass, även mellan deltagarna, och det är inte ett dugg allvarligt eller slitsamt tråkigt. Jag har sällan skrattat så mycket på yogaklasser som på Jennies – och just därför blir yogaklassen ännu bättre för kropp och sinne. Man mår så bra efteråt!”
Linn Edenroth Oké, Sweden, Linneo
“Att yoga för Jennie är att bemötas med total uppmärksamhet och omsorg. Både som van och ovan utövare får man precis det stöd man behöver, när man behöver det. Hon har en fantastisk förmåga att känna in hur din kropp mår just idag och vad den behöver i form av justering och instruktioner. hon instruerar också positioner och övningar som vi i vår västerländska kontorsvardag behöver som bäst och ofta inte har en aning om, samtidigt som hon knyter an till sina egna erfarenheter i den vägen och förstår hur jobbigt det är. Resultatet blir alltid en sympatisk och igenkännande klass, även mellan deltagarna, och det är inte ett dugg allvarligt eller slitsamt tråkigt. Jag har sällan skrattat så mycket på yogaklasser som på Jennies – och just därför blir yogaklassen ännu bättre för kropp och sinne. Man mår så bra efteråt!”
Gunilla, Sweden, Jusek
Jennie är mycket pedagogisk och noggrann när hon ger sina instruktioner. Inga felaktiga belastningar får förekomma. Man slås och inspireras av hennes brinnande intresse och hennes omfattande kunskap inom yogan i alla dess former. Med stort tålamod, genuin glädje och med uppriktig nyfikenhet inför din person leder hon dig genom yogasessionen. Det bästa med Jennie som yogalärare är att hon är mycket trygg och lyhörd. Hon har verkligen en skarp blick och känsla för hur din kropp mår i största allmänhet och hon iakttar din andning och dina rörelser och justerar med omtänksamhet. Med stor respekt för din person visar hon hur du kan genomföra enkla, praktiska övningar och lösningar som kan förbättra din vardag på ett mycket kännbart och tydligt sätt. Jennie visar med sig själv som ett slående exempel hur vi kan öka vår självkännedom och genom detta stärka både vår kropp och vårt immunförsvar. På ett enkelt och prestigelöst sätt lär hon oss att återvända till vår egen kropp och se vilka delar som vi behöver jobba mer med. Med sin snabba iakttagelseförmåga hittar jennie ganska snabbt de delar av vår kropp som vi rör på alldeles för lite eller som vi helt nästan hade glömt bort. Och då har hon genast några finurliga rörelser eller övningar som hon vill instruera och överlämna till oss att träna mer på. Allt i största välmening och i godaste syfte.
Charliee Lek, Sweden, Plushealing